Rooney verkiest Pochettino boven Ten Hag bij Man Utd

Reacties

Als het aan oud-speler Wayne Rooney ligt, wordt Mauricio Pochettino de nieuwe manager van Manchester United. De huidige coach van Derby County vindt de Argentijn passen bij de club. Ajax-trainer Erik ten Hag wordt ook herhaaldelijk gelinkt aan de Engelse topclub.

Rooney verkiest Pochettino boven Ten Hag bij Man Utd
© Pro Shots

Rooney schoof aan bij het Sky Sports-programma Monday Night Football om voor te beschouwen op de wedstrijd Crystal Palace – Arsenal, maar men liet deze kans natuurlijk niet onbenut om clubicoon Rooney te vragen naar de gang van zaken bij Man Utd. De voormalig spits speelde dertien jaar bij de topclub en heeft een duidelijke voorkeur als het gaat om de opvolging van interim-coach Ralf Rangnick.

'Pochettino heeft het laten zien in de Premier League', is Rooney lovend over de huidige coach van Paris Saint-Germain. 'Hij kent de competitie en heeft een boel jonge spelers gebracht bij Tottenham Hotspur. Als ik moet kiezen tussen Ten Hag en Pochettino, kies ik voor Pochettino.'

Rooney riep daarbij ook meteen op om meer rust te creëren in de clubleiding. 'Ik zou hem de tijd geven. Managers hebben tijd nodig om hun stempel te drukken op de club. Als je hem de tijd geeft, denk ik dat hij het goed gaat doen.'

Man Utd staat momenteel zevende in de Premier League en werd vorige maand uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. Rangnick werd begin december aangesteld op Old Trafford, hij volgde de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer op. Het trainerscontract van Rangnick loopt tot het einde van dit seizoen, daarna blijft hij aan de club verbonden in een adviserende rol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.