'Mbappé weigerde twee megacontracten en baalt van clubleiding PSG'

Reacties

Heeft Paris Saint-Germain belangrijke tijd gekocht door megabiedingen van Real Madrid op Kylian Mbappé te weigeren? Of staat het besluit van de 22-jarige aanvaller om zijn contract niet te verlengen al vast? Die vraag hangt nog boven de markt na Deadline Day.

'Mbappé weigerde twee megacontracten en baalt van clubleiding PSG'
© Pro Shots

L'Équipe reconstrueert de 'afgeketste transfer van de eeuw', zoals de krant het noemt. Begin augustus zou Mbappé de clubleiding van PSG al hebben geïnformeerd over zijn beslissing om zijn contract niet te verlengen. Het was een besluit waar hij lang over heeft nagedacht.

In de weken nadien is Mbappé teleurgesteld geraakt in zowel preses Nasser Al-Khelaifi als technisch directeur Leonardo. Laatstgenoemde meldde vorige week in een zeer openhartig interview dat de speler hem had verzekerd dat hij in elk geval niet transfervrij zou vertrekken. Al-Khelaifi vertelde tijdens de presentatie van Lionel Messi dat Mbappé nu geen enkel excuus meer had om niet zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis.

PSG heeft nu nog vier maanden de tijd om de wereldkampioen van gedachten te doen veranderen. Vanaf 1 januari mag elke club om tafel met Mbappé, die al twee aanbiedingen van de verliezend Champions League-finalist van 2020 zou hebben geweigerd. Het eerste voorstel voorzag in een vijfjarig contract met een salaris van 25 miljoen euro per jaar, inclusief een optie op een zesde seizoen.

Een ander voorstel zou Mbappé met een jaarinkomen van tussen de 42 en 50 miljoen euro zelfs de bestbetaalde speler bij de club maken, maar dit contract zou al in 2023 aflopen, al was er wel een optie voor nog een jaar. Is drie keer scheepsrecht of slaat Real Madrid begin 2022 toe?

De Spaanse krant Marca concludeert dat 'PSG de wedstrijd van de zomer' heeft gewonnen.
De Spaanse krant Marca concludeert dat 'PSG de wedstrijd van de zomer' heeft gewonnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.