Mbappé over samenwerking met Messi: 'We hebben elkaar nu gevonden'

Reacties

Paris Saint-Germain had het dinsdagavond niet eenvoudig met RB Leipzig, maar Kylian Mbappé en Lionel Messi schoten de Parijzenaars te hulp in Parc des Princes. Mbappé vond één keer het net en Messi nam twee goals, waaronder een fraaie Panenka-strafschop, voor zijn rekening. Volgens L'Équipe werd PSG in eigen huis gered door de twee 'artiesten'.

Mbappé over samenwerking met Messi: 'We hebben elkaar nu gevonden'
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

'We hebben elkaar gevonden, de samenwerking verliep heel goed vanavond', vertelde Mbappé tegen RMC Sport toen hem naar zijn klik met Messi werd gevraagd. 'En nu Neymar komt nog terug van een blessure. We zullen dus ook met z'n drieën goed en efficiënt moeten samenwerken. Voor mij is het heel fijn om met Messi te spelen.'

De Franse sportkant L'Équipe haalt aan dat PSG bepaald niet groots speelde tegen Leipzig. Mbappé kreeg het hoogste cijfer: een 8. Messi moest genoegen nemen met een 6. Presnel Kimpembe (4), Ander Herrera (4 ) en Idrissa Gueye (3) beleefden een zeer ongelukkige avond, oordeelde het toonaangevende dagblad.

'In de competitie draaiden we tot nu toe misschien een beetje moeizaam, maar desondanks hebben we negen overwinningen geboekt in tien speelrondes. Dat we nog beter kunnen en moeten, is duidelijk. We spelen nog niet heel goed, maar winnen wel. We moeten nog een extra stap maken om met iets minder moeite wedstrijden te gaan winnen', aldus Mbappé, die in de extra tijd nog een strafschop over schoot.

Aanknopingspunten
Volgens trainer Mauricio Pochettino is het niet gek dat Mbappé en Messi, in combinatie met Neymar aan elkaar moeten wennen. 'Zo'n samenwerking kost tijd en we zijn ook een team in opbouw', zei de coach op de persconferentie na de zege op Leipzig. 'Ik heb veel goede dingen gezien, zeker in aanvallend opzicht. We hadden veel balbezit, maar ik zie liever dat we vooral aan de bal zijn op de helft van de tegenstander.'

Pochettino zag Mbappé de score tegen Leipzig openen vanuit een snelle counteraanval. 'De kwaliteiten van Kylian lenen zich perfect voor dit soort situaties. Met Leo hebben we nog iemand die tegenstanders kan passeren en Hakimi en Mendes trekken als vleugelspelers nog ten aanval. We kunnen op meerdere manieren aanvallen, maar daarvoor moeten we eerst nog progressie boeken in ons positiespel', verklaart de Argentijnse trainer. Georginio Wijnaldum viel na ruim een uur spelen in bij de Franse sterrenformatie.

Bekijk hier hoe Messi PSG op 2-2 bracht met een fraaie Panenka-penalty:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
0
2
18-10
+8
12
2
PSG
6
3
2
1
13-8
+5
11
3
RB Leipzig
6
2
1
3
15-14
+1
7
4
Club Brugge
6
1
1
4
6-20
-14
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.