Mbappé loopt honderd meter iets meer dan een seconde langzamer dan Bolt

Reacties

Kylian Mbappé etaleerde dinsdag in het Champions League-duel met Real Sociedad nog maar eens zijn ongelooflijke snelheid. De aanvaller van Paris Saint-Germain klokte een tijd van 10.9 seconden over honderd meter en kwam voor een voetballer akelig dicht in de buurt van het wereldrecord van Usain Bolt.

Mbappé loopt honderd meter iets meer dan een seconde langzamer dan Bolt
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

PSG plaatste zich ten koste van de nummer zeven van La Liga voor de kwartfinale van het belangrijkste clubtoernooi van Europa. Mbappé maakte beide doelpunten namens de bezoekers, maar viel misschien nog meer op door zijn snelheid. Metingen van de BBC maken inzichtelijk dat Mbappé de honderd meter in slechts 10.9 seconden zou lopen. Dat is een gemiddelde van 33 kilometer per uur.

Met die tijd is Mbappé iets meer dan een seconde langzamer dan het wereldrecord van Bolt. Tijdens de WK atletiek in Berlijn in 2009 liep het Jamaicaanse sprintkanon de honderd meter in 9.58 seconden. Op X kwam een animatie van vorig jaar naar boven. Daarin worden de sprints van Bolt en Mbappé met elkaar vergeleken. Blijkt er toch een verschilletje te zitten tussen beide topsporters...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.