Mazzarri laakt 'belachelijke' kaart, Costa respectloos

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mazzarri laakt 'belachelijke' kaart, Costa respectloos

'Vidic komt uit de Engelse competitie. Daar zijn ze gewend om te applaudiseren bij een goede beslissing van de scheidsrechter. De arbiter begreep het verkeerd en dacht dat het uitdagend bedoeld was. Dat hij een rode kaart trok, was belachelijk.'
• Internazionale kwam in duel met Torino niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, maar bloedeloos was de wedstrijd allerminst. In blessuretijd werd Nemanja Vidic met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De reden was een zeer opmerkelijke, namelijk een cynisch geacht applausje aan het adres van de arbitrage. Inter-trainer Walter Mazzarri sprong na afloop van de wedstrijd in de bres voor zijn verdediger, die hij deze zomer naar Italië haalde.

• In het Engelse voetbal staan normen en waarden hoog in het vaandel. Nergens is er bijvoorbeeld een grotere hekel aan divers. Mario Balotelli, Luis Suarez en nu Diego Costa. Het zijn de grote sterren over wie  voetbalminnend Groot-Brittannië zich keer op keer opwindt.

Costa, deze zomer gekocht van Atlético Madrid, is de nieuwste naam in het rijtje. Waar hij het in Spanje al geregeld met tegenstanders aan de stok had, gebeurde dat zaterdag ook. De spits scoorde twee keer bij het bezoek aan Everton (3-6), maar viel ook om een andere reden op. Bij een opstootje met Seamus Coleman liep hij tegen een gele kaart aan. Toen Coleman even later na een inzet van Eden Hazard een eigen goal maakte, liep Diego Costa al juichend en treiterend even langs om dat in te peperen.

Bij het nieuwe opstootje kreeg Everton-doelman Tim Howard (foto) een gele kaart. Het gedrag van Costa was voor Everton-manager Roberto Martínez aanleiding voor kritiek. 'Er zijn enkele buitenlandse spelers die de ethische regels van het Engelse voetbal nog moeten leren begrijpen. Dat is hier uniek. Het laatste wat je dan wil is dat een speler een gebrek aan respect voor anderen toont. Ik ben er zeker van dat hij hier van zal leren…' We helpen het de Spanjaard hopen.

• Rafael van der Vaart en Hamburger SV kenden vorig seizoen een waardeloos jaar. Ternauwernood werd degradatie voorkomen, maar ook dit jaar lijkt het zwaar te gaan worden voor de ploeg van Mirko Slomka. Zaterdag werd, nota bene in eigen huis, met 0-3 verloren van promovendus Paderborn. De Duitse pers was vernietigend.

• En we blijven nog even in Duitsland, in Beieren om precies te zijn. Want Xabi Alonso heeft inmiddels op het veld kennis gemaakt met de speelwijze van de Duitse kampioen, maar werd ook al snel deelgenoot gemaakt van de gebruiken daarbuiten. Bekijk hier enkele vermakelijke foto's van een Beierse fotoshoot met een Spanjaard die zich ietwat onwennig voortbeweegt in lederhosen.

• Als we het toch over reclames hebben. Peter Wisgerhof en Sander Boschker mogen dan als prof hebben afgezwaaid bij FC Twente, ze maken nog heel wat avonturen mee. Ze zijn namelijk hoofdrolspelers in de reclame van hoofdsponsor XXImo nu ze immers geen aanspraak meer maken op een plekje in de spelersbus.

'We proberen wel tot goed voetbal te komen, maar we spelen nog veel te veel de lange bal.'
• Was getekend, Juan Mata. Hij legt de vinger op de zere plek van het matige spel van Manchester United in balbezit. (Clubwebsite)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.