Mazraoui wil punt zetten achter roerige periode bij Marokko

Reacties

Noussair Mazraoui is blij met zijn aanstaande terugkeer bij de Marokkaanse nationale ploeg. De rechterverdediger blikt in gesprek met het Duitse Abendzeitung vooruit op de komende interlandwedstrijden en kijkt terug op zijn roerige start bij Bayern München.

Mazraoui wil punt zetten achter roerige periode bij Marokko
© Pro Shots

'Het geeft een goed gevoel. Ik was al opgeroepen in de laatste wedstrijden, maar kon door een blessure niet in actie komen. Nu ben ik fit en hoop ik te kunnen spelen. Het maakt me trots dat ik de kleuren van mijn land weer kan verdedigen', zegt hij in gesprek met het Duitse Abendzeitung.

Onenigheid ten einde
Mazraoui speelde op 13 november 2020 zijn laatste interland voor Marokko. Van november 2020 tot juni 2022 zat de oud-Ajacied niet in de selectie vanwege onenigheid met toenmalig coach Valid Halihodzic. De trainer stelde onder meer dat Mazraoui een blessure zou hebben gefaket.

Een verzoenend gesprek in mei 2022 zorgde ervoor dat de 24-jarige verdediger tijdens de vorige interlandperiode bij de selectie van Marokko zat. Toen kwam hij echter niet in actie voor zijn land.

De onenigheid met Halihodzic kan Mazraoui nu definitief achter zich laten. Inmiddels heeft Marokko met Walid Regragui een nieuwe coach. Het is niet de enige opsteker voor de vleugelverdediger.

Bayern München
Ook bij zijn club Bayern München lijkt Mazraoui langzaam op het goede spoor te komen. Na een blessure van Pavard speelde hij afgelopen dinsdag tegen Barcelona (2-0 winst) 69 minuten, waarin hij met een aantal onderscheppingen een goede indruk maakte. 'Een duidelijke aanbeveling voor meer speeltijd', schreef Sport1 over de rechtsback.

Ook zijn coach Julian Nagelsmann toonde zich tevreden over het optreden van zijn pupil tegen Barcelona. 'Hij was geweldig. Hij was aanvallend goed, maar stond ook verediger zijn maand. Mazraoui heeft het heel goed gedaan en heeft hij nog meer vertrouwen in zichzelf', aldus de Bayern-oefenmeester.

Spelersprofiel

N. Mazraoui


Geboortedatum:
14 november 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Leiderdorp
Nationaliteit
Marokko
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
63 kg
Huidige club:
Bayern München

Hakim Ziyech
'Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde tegen Barcelona. Ik kwam er zonder warming-up in na de blessure van Pavard, dat maakte het lastig. Toch maakte ik al gelijk een goede start. Het blok op het schot van Lewandowski hielp me om in de wedstrijd te komen', aldus Mazraoui. 'Nu wil ik deze lijn doortrekken.'

Daar krijgt de 24-jarige verdediger de komende interlandperiode dus de kans voor, in een selectie waarin ook Hakim Ziyech zijn rentree maakt. De laatste interland van de Chelsea-middenvelder dateert van 12 juni 2021. Ook bij Ziyech was de slechte relatie met zijn Halilhodzic de belangrijkste reden voor zijn lange afwezigheid.

Marokko speelt op 23 september een oefeninterland tegen Chili, op 27 september bezoekt de ploeg Paraguay. Op het WK spelen Mazroui, Ziyech en de zijnen in Groep F tegen België, Canada en Kroatië. Als het duo dan ten minste ook opgeroepen wordt.

Marokko
Marokko
2 - 0
Chili
Chili
Paraguay
Paraguay
0 - 0
Marokko
Marokko
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.