Mazraoui kan weer risicoloos voetballen: 'Was geen alledaagse blessure'

Reacties

Noussair Mazraoui is klaar voor het nieuwe seizoen. De 23-jarige rechtsback had vorig jaar veel last van een vervelende oogblessure, zo vertelt hij openhartig in een interview op VI PRO.

Mazraoui kan weer risicoloos voetballen: 'Was geen alledaagse blessure'
© Pro Shots

In de afgelopen twee seizoenen stond de vleugelverdediger vaker aan de zijkant dan hem lief was. Blessureleed gooide veelvuldig roet in het eten, maar afgelopen voetbaljaar leek hij in de eerste seizoenshelft dit achter zich te laten. Totdat half februari alsnog het noodlot toesloeg. In het uitduel met Heracles Almelo kreeg Mazraoui een bal op zijn oog. Een onschuldig voorval, met grote gevolgen. De rechtsback moest ruim twee maanden aan de kant blijven, waarbij zijn situatie voor de nodige kopzorgen zorgde bij de medische specialisten.

‘Ik werd goed in de gaten gehouden, want het was natuurlijk geen alledaagse blessure. Je staat ook niet zomaar zo lang aan de kant met een oogblessure, want er was toch wel wat schade. Ik had soort bloedpropjes in mijn oog en dat gaf druk op mijn netvlies. Ik mocht weinig tot niks doen. Het bloed moest uit mijn oog voor ik verder mocht. Tijd moest de boel helen. Dat is ook gebeurd. Nu heb ik geen last meer en kan ik risicoloos voetballen’, vertelt Mazraoui.

Het hele interview met de Ajax-verdediger is te lezen op VI PRO:

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.