Maxi Gómez na Cillessen tweede grote aankoop van Valencia

Reacties

Valencia heeft de strijd om de felbegeerde handtekening van Maxi Gómez gewonnen. De 22-jarige spits uit Uruguay komt over van Celta de Vigo, dat in ruil daarvoor Santi Mina ziet terugkeren in Estádio Balaídos. Voor Valencia is Maxi Gómez na Cillessen de tweede grote aankoop van deze zomer. 

Maxi Gómez na Cillessen tweede grote aankoop van Valencia

Celta had ook zaken kunnen doen met West Ham United, dat volgens berichten in Engeland en Spanje bereid was de gelimiteerde afkoopsom van vijftig miljoen euro die in het contract van Gómez stond te betalen. De international van Uruguay wilde naar verluidt echter in Spanje blijven en koos dus voor een transfer naar Valencia, waar hij voor vijf jaar tekent.

De nummer vier van Spanje, die komend seizoen Champions League speelt en eerder dus Cillessen al overnam van Barcelona, betaalt volgens Spaanse media 14,5 miljoen euro en laat daarnaast dus ook Santi Mina nog de omgekeerde weg bewandelen. Celta verkocht de 23-jarige Spaanse aanvaller in 2015 juist nog voor tien miljoen euro aan Los Che.

Nu doet Celta dus opnieuw zaken met de zesvoudig kampioen van Spanje. In Mestalla moet Maxi Gómez een dodelijk koppel gaan vormen met Spaans international Rodrigo. De kopsterke spits scoorde 31 keer in La Liga sinds Celta hem in 2017 naar Spanje haalde. Deze zomer was de 1 meter 86 lange spits lid van de Copa América-selectie van Uruguay.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.