Matthys stuurt AA Gent met kater winterstop in

AA Gent is op bezoek bij KV Mechelen voor de tweede keer dit seizoen onderuit gegaan (2-0). Tim Matthys was met een doelpunt en een assist de uitblinker tegen zijn oude club.

Dit seizoen verloor Gent in competitieverband alleen tegen Charleroi (1-3), maar ook de laatste wedstrijd van 2015 leverde een nederlaag op. Matthys, in het seizoen 2004/05 speler van De Buffalo's, was de onbetwiste uitblinker. Elf minuten na rust bereidde hij de openingstreffer van Sofiane Hanni voor en zes minuten later maakte hij zelf 2-0. Kort voor tijd werd hij dan ook beloond met een publiekswissel.

AA Gent, dat eerder deze maand verrassend de achtste finale van de Champions League bereikte, blijft ondanks de nederlaag koploper van de Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck heeft 43 punten na 21 wedstrijden. Het zag Club Brugge deze speelronde tot op drie punten naderen, terwijl Anderlecht en Oostende zondag op 41 punten kunnen komen. KV Mechelen stijgt naar de negende plaats.