Matthäus laat miljoenen euro's lopen en oogst grote waardering in Argentinië

Reacties

Na 36 jaar heeft Argentinië het shirt terug dat Diego Maradona droeg in de eerste helft van de WK-finale van 1986. Lothar Matthäus had het shirt in bezit en heeft het teruggegeven aan Argentinië.

Matthäus laat miljoenen euro's lopen en oogst grote waardering in Argentinië
© Pro Shots

In de pauze ruilden Maradona en Matthäus van shirt, waarna de Duitser het tricot van zijn tegenstander mee naar huis nam. In augustus van dit jaar overhandigde Matthäus het shirt van de overleden voetballegende aan de Argentijnse ambassadeur in Madrid, waarna het werd beschikbaar werd gesteld voor een voetbaltentoonstelling in de Spaanse hoofdstad.

'Diego is een god in Argentinië. Het betekent veel voor me om het shirt terug te geven', zei Matthäus toen. 'Helaas is hij er vandaag niet bij, maar hij zal altijd in onze harten zijn.' Nadat het shirt twee maanden is tentoongesteld in Madrid, heeft verzamelaar Marcelo Ordás het woensdag meegenomen naar Argentinië en overhandigd aan de voetbalbond AFA.

Matthäus schonk het bewuste shirt in augustus al aan de Argentijnse ambassade in Madrid.
© Pro Shots
Matthäus schonk het bewuste shirt in augustus al aan de Argentijnse ambassade in Madrid.

Eerder dit jaar werd het shirt waarin Maradona zijn beroemde 'Hand van God'-doelpunt maakte in de kwartfinale van het WK 1986 nog geveild voor 8,4 miljoen euro. Het shirt werd verkocht door voormalig Engels international Steve Hodge. Vorige week werd bekend dat de scheidsrechter die die handsbal niet zag, de wedstrijdbal gaat verkopen. Matthäus heeft echter altijd aangegeven er niet over te peinzen zijn shirt van Maradona te verkopen.

De AFA heeft Matthäus bedankt voor zijn gebaar via een emotionele video, die wordt begeleid met de tekst: 'Hij is weer thuis. Diego's legendarische shirt, gedragen in de finale van 1986, is door Lothar Matthäus aan het Argentijnse volk geschonken. Lothar, beste vriend, we zullen dit gebaar nooit vergeten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.