Arbiter die Maradona's Hand van God niet zag gaat wedstrijdbal verkopen

Reacties
Arbiter die Maradona's Hand van God niet zag gaat wedstrijdbal verkopen
© The Sun
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Engeland voetballand staat op zijn kop, nu bekend is geworden dat Ali Bin Nasser flink gaat profiteren van een van de grootste WK-blunders in de historie van het eindtoernooi. De inmiddels gepensioneerde scheidsrechter blijkt al die jaren de wedstrijdbal van het beruchte WK-duel tussen Engeland en Argentinië bewaard te hebben en gaat het stukje voetbalgeschiedenis verkopen.

Zelfs de jongere generatie zal ooit eens gehoord hebben van de Hand van God. Een actie waardoor Diego Maradona zowaar nog beroemder werd. Hij opende met een overduidelijke handsbal de score in de WK-wedstrijd tussen Argentinië en Engeland in de kwartfinale van de eindstrijd in 1986. De 114 duizend man in het stadion, inclusief de 22 spelers in het veld, zagen het allemaal. De arbitrage niet.

Ook 36 jaar later steekt het nog steeds, Engeland werd mede door de handsgoal uitgeschakeld. De verbazing was dan ook groot toen bekend werd dat de (enige) wedstrijdbal uit dat duel ter veiling werd aangeboden door niemand minder dan Bin Nasser, de scheidsrechter die de Hand van God niet zag. Gary Lineker, die in het beruchte WK-duel nog scoorde namens Engeland, zei al sarcastisch dat hij zo blij was dat de scheidsrechter zijn blunder kon verzilveren. 'Hoe kan hij in vredesnaam die wedstrijdbal hebben!?'

Voor sensatiekrant The Sun was het zelfs reden om af te reizen naar Tunesië, waar Bin Nasser woont. Ondanks dat de 78-jarige oud-scheidsrechter vanwege contractuele uitspraken niets mag zeggen over de zaak, keerde de boulevardkrant met een quote terug uit Noord-Afrika. 'Ik verkoop de bal toch, het kan me niet schelen wat je denkt. Je had niet naar mijn huis moeten komen, ga weg.'

Het ironische aan de zaak is dat de veiling straks verricht wordt in Londen. De eerste schattingen zijn dat de wedstrijdbal minimaal 3,5 miljoen euro zal opleveren. Nog geen half jaar geleden werd het shirt waarin de inmiddels overleden Maradona zijn beroemde doelpunten tegen Engeland maakte geveild. Ondanks twijfels over de authenticiteit werd er meer dan 8,5 miljoen voor neergelegd. Daarmee is dit het duurst verkochte wedstrijdshirt aller tijden geworden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.