Matig Hyballa-debuut bij NAC, monsterzege NEC

Reacties

SC Cambuur heeft vrijdagavond geen steek laten vallen in de 25ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. NEC boekte een zeer overtuigende zege en Peter Hyballa kende een matig debuut bij NAC Breda.

Matig Hyballa-debuut bij NAC, monsterzege NEC
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Van meet af aan pakte SC Cambuur het initiatief tegen MVV Maastricht, dat na ruim een kwartier voor het eerst bezweek onder de druk. Robert Mühren mocht aanleggen vanaf de strafschopstip na een overtreding op Michael Breij en de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie faalde niet. Mühren nam razendsnel na de openingstreffer ook de 2-0 voor zijn rekening, waarmee SC Cambuur eigenlijk al in veilige haven zat. Zeker gezien het povere verweer van MVV Maastricht. Vlak voor rust had Mühren bijna zijn hattrick te pakken: zijn pegel spatte op de lat uiteen.

Ook aan het begin van de tweede helft leek er weinig aan de hand voor de thuisclub, die het duel simpel leek te controleren. Leek, want het was Joeri Schroijen die de spanning op aangeven van Anthony van den Hurk terugbracht. Laatstgenoemde kreeg nog een grote mogelijkheid op de 2-2, maar doelman Sonny Stevens verrichtte een belangrijke redding.

FC Volendam en De Graafschap, de belangrijkste concurrenten van SC Cambuur in de strijd om directe promotie, komen maandag pas in actie. De club uit Noord-Holland gaat op bezoek bij Jong AZ en De Graafschap wacht een uitduel bij Jong PSV. Ongeacht de resultaten van die duels leidt SC Cambuur de dans na 25 speelrondes.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Uiterlijk in 2021 promoveren naar de Eredivisie, dat is de missie van de deze week bij NAC Breda aangestelde Hyballa. Een thuisduel met laagvlieger TOP Oss leek een ideaal instapmoment. Het waren de mannen van Hyballa die in de 24ste minuut de ban braken, via de in twee instanties raak schietende Arno Verschueren.

De thuisclub wilde het duel zo snel mogelijk beslissen, maar veel grote mogelijkheden op de 2-0 bleven uit. Halverwege de tweede helft kreeg NAC Breda zelfs het deksel op de neus toen Rick Stuy van den Herik met zijn hoofd voor de gelijkmaker zorgde. Grote mogelijkheden op de 2-1 bleven hierna uit; zo had Sydney van Hooijdonk geen succes met een vrije trap. Zo lijkt NAC Breda zich nu al te moeten richten op de play-offs.

Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 1
FC Eindhoven
FC Eindhoven

De toeschouwers bij Go Ahead Eagles - FC Eindhoven kunnen opscheppen dat ze getuige waren van een absolute wereldgoal. De magistrale omhaal van Antoine Rabillard zal ongetwijfeld viral gaan op social media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rabillard stapte ook als winnaar van het veld. Kaj de Rooij zette FC Eindhoven nog naast de Deventer formatie, maar het was Alexander Bannink die daarna voor de 2-1 zorgde. Het laatste woord was aan Maarten Pouwels: 3-1. Met de overwinning herstelt Go Ahead Eagles zich van het pak slaag van afgelopen maandag op bezoek bij Jong Ajax (5-1).

Telstar
Telstar
1 - 7
N.E.C.
N.E.C.

NEC had het treffen bij Telstar al na 45 minuten beslist: liefst 1-4 stond het na de eerste helft. De thuisclub kwam na dertig minuten via Elayis Tavsan nog langszij, nadat Ole Romeny al vroeg de score had geopend. In de laatste elf minuten voor rust was het daarna drie keer raak voor NEC. Zian Flemming vertolkte met twee goals en een assist op Anthony Musaba een hoofdrol in deze 'tussensprint' van de formatie uit Nijmegen. Na de onderbreking deed ook Rens van Eijden nog een duit in het zakje, waarna het via Benaissa Benamar (eigen goal) en Ayman Sellouf zelfs 1-7 werd. Nooit eerder boekte NEC een grotere uitzege in competitieverband.

Overige uitslagen


Vr 7 feb. 2020

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
5
NAC Breda
29
14
8
7
48-30
+18
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.