Matchwinner Promes beëindigt bekerdroogte Spartak Moskou

Quincy Promes heeft Spartak Moskou zondag de vierde Russische beker in de clubhistorie bezorgd. De aanvaller schoot zijn ploeg in de finale langs stadgenoot Dinamo Moskou (2-1).

De finale in het Luzhniki Stadion was een onderonsje tussen de nummer tien (Spartak) en de nummer drie (Dinamo) van de Premier League. Promes begon in de basis bij zijn werkgever, maar het was ploeggenoot Alexander Sobolev die na tien minuten de score opende. De spits scoorde op aangeven van Mikhail Ignatov (1-0). Arsen Zakharyan deed tien minuten na rust wat terug namens Dinamo (1-1).

Daarna was het de beurt aan Promes, die in de halve finale tegen Yenisey Krasnoyarsk ook al van grote waarde was met een doelpunt en een assist. De Nederlander werd een kwartier voor tijd diepgestuurd door Sobolev, passeerde doelman Igor Leshchuk en schoof de bal vervolgens al vallend in het lege doel (2-1). Dinamo kreeg diep in de extra speeltijd de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, maar Daniil Fomin miste een penalty.

Geen Europees ticket
Dat betekent dat de Russische beker voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 naar Spartak gaat. De prijs levert geen ticket voor Europees voetbal op, omdat de UEFA clubs uit Rusland ook volgend seizoen weert uit de continentale toernooien.