Matchwinner Jansen jubelt om haar 'finest moment'

Reacties

Renate Jansen was dinsdagavond goud waard in de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Engeland. De aanvalster scoorde vlak voor tijd, haar treffer was de winnende. Logischerwijs was ze na afloop uiterst goedgeluimd.

Matchwinner Jansen jubelt om haar 'finest moment'
© Pro Shots

'Dit was mijn finest moment', vertelde Jansen in De Galgenwaard aan VI. 'Ik ken mijn rol als invalster en dan is het mooi dat het een keer lukt. Ik heb hier lang op moeten wachten, dit is schitterend. Ik wist niet wat ik daarna moest doen, dus ik ben maar gaan glijden', aldus de matchwinner over haar aparte manier van vieren.

Sherida Spitse had een weerwoord klaar voor alle mensen die de ploeg van Andries Jonker flink hadden bekritiseerd na hun nederlaag in en tegen België vrijdagavond. 'We hebben nu iedereen die daar een mening over had de mond gesnoerd. We weten dat we goed zijn, dat waren we ook tegen België. Ik heb genoten van de intensiteit.'

De andere trefzekere aanvalster, Lieke Martens, kwam ook aan het woord. 'Dit is heel leuk voor Renate, ze ligt goed in de groep en speelt weinig. Ik zag haar en de pass was precies goed.' Behalve over de assist werd de Limburgse ook ondervraagd over haar doelpunt, dat nooit had mogen tellen vanwege buitenspel van een ploeggenote. Dat was Martens ontgaan, althans, zo speelde ze. 'Nee hoor, daar heb ik niks over te melden. Was er iets mee, dan?', vroeg Martens knipogend.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.