Matchwinner Hernández klimt verder op United-ladder

Javier Hernández (foto) krijgt steeds meer aanzien bij Manchester United. De 22-jarige Mexicaan krijgt regelmatig de voorkeur boven Dimitar Berbatov en betaalde het vertrouwen van trainer Sir Alex Ferguson woensdagavond terug met twee treffers in het Champions League-duel met Olympique Marseille (2-1).

Matchwinner Hernández klimt verder op United-ladder

Door de zege schaarde United zich bij de laatste acht van het miljoenenbal, aangezien het heenduel doelpuntloos eindigde.

Ferguson reserveerde direct na afloop lovende woorden voor de matchwinner. 'Hij verrast me nog steeds. Zag je zijn loopactie bij de eerste goal; fantastisch. Toen we hem kochten, gingen we ervan uit dat hij wat tijd nodig zou hebben om zich aan te passen. Maar hij is helemaal gewend aan ons voetbal en is ook fysiek goed in staat om het negentig minuten vol te houden.' Door de goede vorm van de Mexicaan heeft Ferguson meer vrijheid in aanvallend opzicht te rouleren. 'Met Wayne Rooney en Dimitar Berbatov heb ik nog twee hele goede spitsen.' Met name het koppel Rooney-Hernández lijkt elkaar goed te vinden. Rooney opereert daarbij in de rug van zijn aanvalspartner. Ferguson: 'Wayne geniet van de vrijheid achter Hernández.'

De belangrijke doelpunten van Hernández dragen bij aan een uitstekende periode voor de Mexicaan. Vorige week kreeg hij te horen dat hij een verbeterd contract kan tekenen bij Manchester United.

De spits, die afgelopen zomer voor acht miljoen euro werd overgenomen van de Mexicaanse club Chivas Guadalajara, beleeft tot op heden een opmerkelijke seizoen bij The Red Devils. De talentvolle Mexicaan scoorde zestien keer in 33 officiële wedstrijden. Slechts in de helft van zijn optredens begon de aanvaller in de basis.

Hernández behoort met een weeksalaris van ruim 34 duizend euro tot de minder betaalde spelers op Old Trafford. United is bereid het loon op te schroeven naar zo’n 55 duizend euro. Vooral als signaal naar eventuele geïnteresseerde clubs, maar ook doordat de spits een grote bijdrage heeft in de eventuele negentiende landstitel van The Mancunians.

Hernández was dit seizoen al tien keer trefzeker in de Premier League en is daarmee na Dimitar Berbatov de meest scorende United-speler. 'Het aantrekken van Hernández is met terugwerkende kracht een fantastische deal gebleken', zegt manager Sir Alex Ferguson. 'Javier doet het geweldig. En ook zijn prestaties met de nationale ploegen zijn goed. Hij maakt bijna een goal per wedstrijd, dat is fenomenaal.' Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's