Matchwinner Haller: 'Nooit nerveus voor strafschop'

Reacties

Sébastien Haller kende naar eigen zeggen geen zenuwen voor het beslissende moment bij het Eredivisie-duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. De Fransman besliste de wedstrijd met twee doelpunten in het voordeel van de Utrechters (1-2).

Matchwinner Haller: 'Nooit nerveus voor strafschop'

Met nog enkele seconden te spelen mocht de 21-jarige Haller bij een 1-1 stand vanaf elf meter aanleggen om Utrecht drie punten te bezorgen. Geen moeilijk moment, verklaarde de Fransman na afloop bij de NOS. 'Het was jammer als ik had gemist, maar ik had de kans ook zelf gecreëerd', doelde hij op de overtreding die Trent Sainsbury op hem maakte.

De Franse topschutter is dit kalenderjaar met achttien treffers de meest trefzekere speler in de Eredivisie. Daarnaast wist Haller alle acht de strafschoppen die hij nam sinds zijn entree in de Nederlandse competitie te benutten. 'Ik kan me geen penalty herinneren waar ik nerveus voor was', aldus de koele spits.

Geluk
Utrecht-trainer Erik ten Hag kon dankzij zijn spits na afloop opgelucht ademhalen. 'We hebben geluk gehad vanavond. De eerste helft was onze minste fase van het seizoen. Zwolle heeft ons in leven gelaten, laten we het daarop houden', vertelde de coach bij FOX Sports.

Ten Hag kijkt met meer tevredenheid terug op het spel van zijn ploeg na rust. 'In de tweede helft hadden we meer grip. Dit was niet het FC Utrecht dat ik me voorstel. Nu zaten we een keer aan de goede kant van de score', analyseerde de trainer, die met Utrecht dertien punten behaalde in tien duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.