Matchwinner Antony krijgt rood in Klassieker en mist Groningen-uit

Ajax moet het in zijn eerstvolgende competitiewedstrijd, uit tegen FC Groningen, zien te redden zonder Antony. De man die het winnende doelpunt maakte in De Klassieker tegen Feyenoord liep tegen een schorsing op. In blessuretijd werd hij zelfs van het veld gestuurd.

Ajax
Ajax
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Antony schoot op aangeven van Nicolás Tagliafico de 3-2 binnen en trok bij het juichen zijn shirt uit. Dat kwam de aanvaller op een gele kaart te staan en die prent kon Antony niet hebben: hij stond immers op scherp en liep daardoor tegen een automatische schorsing aan.

In blessuretijd kreeg Antony ook nog zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Danny Makkelie, die de Braziliaan bestrafte voor spelbederf. Het deerde Ajax niet: de 3-2 voorsprong werd over de streep getrokken en dus was Antony ondanks zijn rode kaart de gevierde man.

Voor Antony betekende zijn doelpunt in De Klassieker zijn twaalfde goal van dit seizoen (acht in de Eredivisie). Dat zijn er al twee meer dan in zijn debuutseizoen bij Ajax.