Matchwinner Aké: 'Ik moest deze wel maken'

Reacties

In navolging van Wout Weghorst heeft Nathan Aké in zijn eerste optreden na het WK van zich doen spreken als doelpuntenmaker. De verdediger van Manchester City sprak van een lastige omschakeling.

Matchwinner Aké: 'Ik moest deze wel maken'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 2
Liverpool
Liverpool

Het WK had bezorgd voor een rommelige voorbereiding op het League Cup-duel met Liverpool (3-2). 'De afgelopen week is een beetje vreemd geweest met steeds weer spelers die op verschillende momenten terugkeerden. En dan direct zo'n intense wedstrijd tegen Liverpool. Het is niet makkelijk', stelde Aké tegenover de BBC vast.

Rommelige voorbereiding of niet, de Oranje-international werd bekroond met de titel matchwinner door de 3-2 voor zijn rekening te nemen. 'Het was weer een top-, topbal van Kevin De Bruyne. Ik moest deze wel maken.'

Getuige zijn treffer heeft Aké de draad snel opgepakt. 'Je bent een maand weg. Bij de nationale ploeg is het anders en dan ben je plotseling weer terug. Vreemd maar prima. Als speler wil je betrokken zijn in elk belangrijk toernooi, zoals dit toernooi.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.