'Massive blow' voor Van Bronckhorst: sterspeler niet op tijd fit voor CL-duel

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft een serieuze domper te verwerken gekregen. De manager van Rangers FC kan dinsdag in de derde kwalificatieronde van de Champions League niet beschikken over sterspeler Ryan Kent.

'Massive blow' voor Van Bronckhorst: sterspeler niet op tijd fit voor CL-duel
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
2 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Kent viel zaterdag tijdens de seizoensopener tegen Livingston uit met een enkelblessure. De 25-jarige aanvaller is niet meegereisd naar België, waar de heenwedstrijd tegen Union Sint-Gillis op het programma staat. Dat is volgens de Schotse media a massive blow voor Rangers. Van Bronckhorst verklapte vorige week dat The Gers het contract van Kent hopen open te breken en met meerdere jaren willen verlengen.

Tegenover de absentie van Kent staat het mogelijke debuut van Rabbi Matondo. De 21-jarige Welshman maakte vorig seizoen op huurbasis furore bij Cercle Brugge, maar kwam niet tot een akkoord met de Belgische club. Schalke 04 verkocht Matondo vervolgens aan Rangers. De competitiewedstrijd tegen Livingston kwam nog te vroeg, voor het CL-kwalificatieduel met Union Sint-Gillis is hij speelklaar.

'Ik heb veel wedstrijden in de Champions League gespeeld en gecoacht. Het is een van de sterkste competities ter wereld en het zou fantastisch zijn als we ons plaatsen', zei Van Brocnkhorst op de persconferentie. 'Wat we vorig seizoen goed deden (in de Europa League, red.), was om de tweede wedstrijd telkens nog een kans hebben om door te gaan. Nu moeten we ons wedstrijdplan uitvoeren.'

Mogelijke ontmoeting met PSV
Rangers gaat dinsdag om 20.45 uur op bezoek bij Union. De return is een week later op Ibrox Park. De winnaar wacht in de play-offs een ontmoeting met de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen PSV en AS Monaco óf Benfica en Midtjylland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.