Martins Indi spreekt 'hoge ambitie' uit: 'EK zou geweldige bekroning zijn'

Reacties

Bruno Martins Indi hoopt zich op weg naar het EK in Duitsland van volgend jaar zomer in de kijker te gaan spelen bij bondscoach Ronald Koeman. De 36-voudig international keerde eind september na een lange blessureperiode terug bij AZ.

Martins Indi spreekt 'hoge ambitie' uit: 'EK zou geweldige bekroning zijn'
© Pro Shots

Martins Indi (31) was een jaar uit de roulatie met een bovenbeenblessure, maar kwam in de afgelopen weken regelmatig als invaller binnen de lijnen bij AZ. De centrale verdediger merkt dat hij steeds sterker wordt. 'Nu is het zaak steeds meer wedstrijdritme op te bouwen. Mijn balgevoel in de kleine ruimtes heb ik helemaal terug', aldus de ex-speler van Feyenoord, FC Porto en Stoke City.

'Ik heb duidelijke doelen voor ogen. Wil mijn basisplek bij AZ heroveren en mezelf blijven doorontwikkelen als speler en bijdragen aan de ambities van AZ en om de Champions League weer naar Alkmaar te brengen. Daar stopt mijn ambitie niet. Voordat ik geblesseerd raakte, werkte ik toe naar het WK in Qatar. Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik de selectie zou halen. Dat is iets waar ik weer naartoe ga werken', aldus Martins Indi, die in juni 2022 voor het laatst in actie kwam voor Oranje tegen Wales.

'Mijn hele carrière spreek ik hoge ambities uit. Dat is door deze blessure niet veranderd. Het EK in Duitsland zou een geweldige bekroning zijn. Ook omdat het zou betekenen dat ik bij AZ minimaal mijn oude niveau weer heb gehaald. Dat moet de volgorde zijn. Het feit dat ik weer nieuwe stippen aan horizon kan plaatsen, doet me ontzettend goed. Ik ben weer voetballer. De kwaliteit in mij is er nog, ook de mindset is altijd gebleven en zelfs versterkt. What doesn’t kill you, makes you stronger: dat heb ik afgelopen jaar regelmatig tegen mezelf gezegd. Dat klopt helemaal, weet ik nu', besluit Martins Indi.

Lees het hele interview met Bruno Martins Indi hieronder op VI PRO of in het weekblad. De 36-voudig international blikt openhartig terug op zijn lange revalidatie. 'Ik heb nieuwe kanten van mezelf leren kennen', aldus de routinier van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.