Martins Indi onderuit met Porto, Sporting profiteert

Sporting Lissabon heeft de voorsprong op FC Porto vergroot tot zeven punten. De nummer twee van de Primeira Liga won met 2-5 van Belenenses en zag nummer drie FC Porto met 0-1 verliezen van Tondela.

Belenenses - Sporting Lissabon 2-5
Sporting Lissabon heeft zonder zich bovenmatig in te spannen een grote stap gezet naar rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Op bezoek bij Belenenses waren drie korte oplevingen voldoende om de wedstrijd te beslissen.

In de 23ste minuut opende Islam Slimani de score namens Sporting, waar Marvin Zeegelaar niet bij de selectie zat. Diezelfde Slimani benutte in de 32ste minuut een strafschop en besliste het duel daarmee. In de tweede helft liep Sporting verder uit door goals van Adrien Silva (54') en Teófilo Gutiérrez (58', 78'). Tussendoor redde Marko Bakic in de 75ste minuut de eer namens de thuisploeg, terwijl Tiago Silva voor het slotakkoord zorgde: 2-5.

Door de zege blijft Sporting volop meedoen om de titel. De achterstand op koploper Benfica bedraagt slechts twee punten met nog zes competitieduels te gaan.

FC Porto - Tondela 0-1
Met Bruno Martins Indi in de basis blameerde FC Porto zich maandag in eigen huis tegen Tondela. De hekkensluiter, die degradatie al bijna niet meer kan voorkomen, won tegen alle verwachtingen in met 0-1 van de Portugese topclub.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Luis Alberto. FC Porto, waar Jesús Manuel Corona (ex-FC Twente) in de basis stond en Hyun-Jun Suk (ex-Ajax) inviel, heeft nu negen punten minder dan koploper Benfica en zeven punten minder dan Sporting.

In Portugal plaatsen de nummers één en twee zich voor de poulefase van de Champions League, de nummer drie moet zich plaatsen via de voorronde.