Martínez ziet zege als bonus: 'Je kunt geen scenario's plannen'

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez van België wilde het na afloop van de 0-1 zege op Engeland vooral hebben over de teamprestatie in plaats van welke toernooiroute het meest voordelig zou zijn geweest.

Martínez ziet zege als bonus: 'Je kunt geen scenario's plannen'

Door de triomf moet België het in een mogelijke kwartfinale eventueel opnemen tegen Brazilië. Engeland daarentegen belandt in het schema dat door kenners als minder zwaar wordt gezien, al moeten The Three Lions in de achtste finale tegen Groep H-winnaar Colombia.

'We kijken alleen naar onszelf', liet Martínez weten in gesprek met Sporza. 'Het belangrijkste is dat we als groep sterk hebben gepresteerd. De zege is een bonus.' Volgens de Spanjaard is er tijdens een WK geen ideaal scenario mogelijk. 'Je kunt niets plannen, we kijken alleen naar onszelf. Enkele grote landen waren dicht bij de uitschakeling of liggen er al uit.'

Martínez is blij voor Adnan Januzaj, die met een fraaie goal het duel tussen de toppers in Groep G besliste. 'Deze treffer is een beloning voor zijn seizoen. De voorbije jaren heeft hij gemerkt dat het leven als prof niet altijd makkelijk is, maar zijn talent is uniek en dat heeft hij weer aangetoond.'

België vervolgt het toernooi maandagavond met de achtste finale tegen Japan. De Rode Duivels strandden vier jaar geleden in de kwartfinale.

In dit schema zijn de lokale tijden weergegeven. In Nederland is het telkens één uur vroeger. (bron: FIFA)
In dit schema zijn de lokale tijden weergegeven. In Nederland is het telkens één uur vroeger. (bron: FIFA)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.