Martínez ziet hoger doel: 'We willen jongere generaties inspireren'

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez ziet de troostfinale van België tegen Engeland niet enkel en alleen als mogelijkheid om een bronzen medaille te pakken. De Spanjaard wil zaterdagmiddag (aftrap is om 16.00 uur) een signaal afgeven naar heel België en zal dan ook zijn sterkst mogelijke elf het veld in sturen.

Martínez ziet hoger doel: 'We willen jongere generaties inspireren'

Beide landen treffen elkaar zaterdag in Sint-Petersburg voor de tweede keer dit toernooi, nadat België het veelbesproken groepsduel met 1-0 won. Destijds kregen veel basisklanten rust, maar daarvan zal bij onze zuiderburen nu geen sprake zijn. 'We willen winnen en zullen dan ook onze sterkste ploeg opstellen', sprak Martínez duidelijke taal.

Dat betekent ook dat Thibaut Courtois 'gewoon' onder de lat zal staan. Na de eerste wedstrijd tegen Engeland ontstond er bijna een klein relletje in het Belgische kamp, toen tweede keeper Simon Mignolet zich roerde. 'Ze denken misschien dat ik alles kan verdragen, maar ooit komt er einde aan', liet de goalie zich ontvallen. Hij was verbaasd dat hij geen speeltijd kreeg, maar Martínez smoorde de onrust toen in de kiem.

Toch hoeft Mignolet ook nu nergens op te rekenen. 'Courtois zal spelen', had Martínez tijdens de laatste persconferentie weer slecht nieuws voor de man van Liverpool. 'Ik heb al eerder uitgelegd dat continuïteit belangrijk is onder de lat. We houden allemaal van Simon. Hij is heel belangrijk voor ons, we respecteren hem, want als Courtois uitvalt staat hij meteen klaar om over te nemen. Hij vervult zijn rol enorm professioneel en stuwt het niveau omhoog. Maar op de keeperspositie kun je niet roteren', vindt hij.

Met de sterkst mogelijke basisopstelling wil Martínez zaterdag meer dan simpelweg winnen en het brons pakken, zo verklapte hij nog. 'Iedere fan verdient het na dit WK om te eindigen met een overwinning. Bovendien willen we met ons spel de volgende generaties inspireren. Daarom is dit WK sowieso heel belangrijk geweest. De manier waarop we voetbalden, was cruciaal voor ons. We willen de bal hebben, het spel opbouwen, goals maken. Het belangrijkste blijft natuurlijk winnen, maar ook de manier van voetballen moet goed zijn. Dat moet iets typisch Belgisch worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.