Martínez toch meegereisd met gehavend Ajax, Kudus en Schuurs in de basis

Reacties

Ajax moet het zaterdagavond op bezoek bij SC Heerenveen doen zonder drie internationals uit Brazilië, Argentinië en Mexico. Om die reden spelen onder anderen Mohammed Kudus en Perr Schuurs, terwijl Lisandro Martínez wel 'gewoon' bij de selectie zit.

Martínez toch meegereisd met gehavend Ajax, Kudus en Schuurs in de basis
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 2
Ajax
Ajax

De afgelopen Midden- en Zuid-Amerikaanse interlandperiode sluimert nog even na in het Europese voetbal. Bij Feyenoord ontbreekt Luis Sinisterra zaterdag bijvoorbeeld. En Liverpool moest het tijdens de 0-5 zege bij Watford doen zonder de Braziliaanse spelers Alisson Becker en Fabinho, die in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) nog speelden met Brazilië (4-1 winst op Uruguay). In Engeland spelen echter ook de quarantaineregels een rol.

Ook Ajax-vleugelspeler Antony deed mee bij Brazilië, en is dus niet op tijd terug om in het Abe Lenstra Stadion aan te treden. Dat geldt ook voor de Argentijnse verdediger Nicolás Tagliafico en voor de Mexicaanse middenvelder Edson Álvarez. Zij zijn er allemaal niet bij als de Amsterdammers om 18.45 uur aftrappen in Heerenveen. Martínez was ook met Argentinië op pad, maar zit wel bij de selectie. Hij begint op de bank.

Er zijn wél basisplekken voor Schuurs en Kudus, die kunnen worden gezien als de vervangers van Martínez en Álvarez. Op linksback staat Daley Blind, terwijl Davy Klaassen op 10 speelt, zodat Steven Berghuis op rechtsbuiten Antony kan vervangen.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Schuurs, Blind; Gravenberch, Klaassen, Kudus; Berghuis, Haller, Tadic.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.