Martínez knalt Internazionale naar Super Cup-winst

Reacties

Internazionale heeft ten koste van Napoli de Italiaanse Super Cup gewonnen. In de spannende finale in Riyadh was Stefan de Vrij de enige Nederlander met een basisplaats. Denzel Dumfries en Davy Klaassen moesten het doen met een reserverol bij de club die met een 1-0 zege zijn eerste prijs van het seizoen pakte.

Martínez knalt Internazionale naar Super Cup-winst
© Pro Shots

De grootmachten uit het Italiaanse voetbal hadden begin december nog tegenover elkaar gestaan in de competitie. Op bezoek bij Napoli had Inter toen met 0-3 gewonnen, een uitslag die het verschil tussen beide teams in het huidige Serie A-seizoen weerspiegelde. Maandagavond, in een rechtstreeks gevecht om een prijs, was het verschil een stuk minder groot.

Inter had het overwicht, maar kon het verschil niet maken. Het team van Simone Inzaghi creëerde kansen via Marcus Thuram en Lautaro Martínez. Met name Thuram was ongelukkig in de afwerking. De Franse aanwinst had de bal halverwege de tweede helft bijvoorbeeld voor het binnenschieten na een diepe voorzet van Federico Dimarco die belandde bij Matteo Darmian, die op zijn beurt Thuram in stelling bracht. Uit gretigheid maaide de nummer 9 over de bal heen.

Napoli stond op dat moment al met tien man, na twee keer geel voor Giovanni Simeone. Vijf minuten na zijn eerste gele kaart ging de zoon van voormalig Inter-middenvelder Diego Simeone in een duel rond de middenlijn te fel door op Francesco Acerbi. Voor de zoon van het heethoofd was het zijn eerste rode kaart in 280 wedstrijden in het Italiaanse voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met elf tegen tien voerde Inter in de slotfase de druk op Napoli op. De defensie van de kampioen van Italië hield lang stand, maar bezweek in de eerste minuut van de extra tijd dan toch. Benjamin Pavard zocht de diepte op de rechterflank en vond met zijn lage voorzet Martínez. De 26-jarige wereldkampioen knalde de bal overtuigend voorbij doelman Pierluigi Gollini: 0-1. Met alweer zijn 21ste goal van het seizoen voor zijn club hielp de Argentijn de Nerazzurri aan de Super Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.