Martínez: 'Ik neem je niet serieus als je Van Gaal citeert'

Reacties

Roberto Martínez is gepikeerd over een recente uitspraak van Louis van Gaal. De bondscoach van België staat dinsdagmiddag voor het eerst sinds de 1-4 nederlaag tegen Nederland de pers te woord. Tijdens de persconferentie reageert hij op de uitspraak van Van Gaal dat Noa Lang meer kans maakt op de Gouden Bal dan Kevin De Bruyne. 

Martínez: 'Ik neem je niet serieus als je Van Gaal citeert'
© Pro Shots
België
België
6 - 1
Polen
Polen

'Wij hebben België geanalyseerd en zagen dat ze veel minder druk op de bal geven dan Nederland. Dat hebben jullie toch ook gezien?', vroeg Van Gaal op de persconferentie na de eclatante overwinning. Martínez wordt in de aanloop naar het duel tussen België en Polen van woensdag gevraagd naar die uitspraak. 'Ik antwoord je niet als je een trainer citeert die zegt dat Noa Lang meer de Gouden Bal verdient dan Kevin De Bruyne', antwoordt de Spanjaard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Gaal zei op de afsluitende persconferentie dat Lang een betere kans maakt om de Gouden Bal te winnen dan De Bruyne, maar deed dat duidelijk met een knipoog. Hij kreeg de vraag welke Belg de meeste indruk op hem had gemaakt en noemde De Bruyne. 'Maar omdat hij middenvelder is, wordt hij niet snel de speler van het jaar. Dus Noa Lang heeft meer kans dan De Bruyne', stelde Van Gaal, die door te schaterlachen duidelijk maakte niet serieus te zijn.

Martínez gaat wel in op de vraag of België genoeg druk zette tegen Oranje. 'Soms wel, soms niet. Op internationaal vlak heb je verschillende competities. De ene wedstrijd is de andere niet ook omdat er verschillende belangen gelden. Tegen Nederland verdedigden we vooral slecht, met de hele ploeg. Communicatief zat het niet goed, we gaven hen te veel ruimte. Maar na de rust hebben we meer kansen afgedwongen dan Nederland.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martínez gaat niet volledig mee in de kritiek die hij ontvangt na de ontluisterende nederlaag tegen Oranje. 'Wanneer je verliest, hoor je natuurlijk niet dat de tactiek de juiste was. Maar met tactiek win of verlies je geen wedstrijden', vindt de Spanjaard. 'Ik heb enkele dingen uitgeprobeerd tegen Nederland, deze wedstrijden gebruik ik om zoveel informatie te weten te komen naar het WK toe. De mensen hebben ook niet alle informatie waarover wij wel beschikken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.