Martens stopt na twee seizoenen als trainer van Jong AZ

Reacties

Maartens Martens stopt na dit seizoen als trainer van Jong AZ. Het was van tevoren al de bedoeling dat de Belgische oud-speler die functie twee jaar zou vervullen. Mogelijk blijft Martens wel werkzaam in Alkmaar.

Martens stopt na twee seizoenen als trainer van Jong AZ
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 0
Jong AZ
Jong AZ

Martens keerde in 2021 als trainer van Jong AZ terug bij de club waar hij van 2006 tot 2014 furore maakte als speler, nadat hij bij Club Brugge zijn eerste stappen had gezet als coach. 'Het was logisch dat AZ en ik bij elkaar uitkwamen. Ik ken de filosofie van de club van vroeger', vertelde hij vrijdagavond tegen ESPN.

Nu vindt Martens het tijd voor iets nieuws. 'Het was een bewuste keuze dat ik twee jaar trainer zou zijn van Jong AZ. Wat ik hierna ga doen, is nog niet duidelijk. Ik wil eerst met AZ gaan zitten om te kijken wat hier mogelijk is. Misschien kan ik mij hier verder ontwikkelen, in welke rol dan ook', aldus de 38-jarige Belg.

Martens voelt zich goed in Alkmaar en sluit dus niet uit dat hij bij AZ een volgende stap zet als trainer. 'Alles ligt nog open. Ik ga er met de club over praten. Dan is het aan mij om te kijken of ik dat de ideale vervolgstap vind. De gesprekken zijn er nog niet geweest, dus op dit moment kan ik er weinig over zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.