Marseille en Lyon hebben eerste overwinning binnen

De hatelijk nul is verlkeden tijd voor zowel Olympique Marseille als Olympique Lyon. Toulouse bleef zonder puntverlies dankzij Daniel Braaten.

Olympique Marseille-Lorient 2-0Na nederlagen tegen Caen en Valenciennes nam Olympique Marseille de druk op trainer Ddier Deschamps snel weg. Gabriel Heinze nam al na acht minuten de vrees voor een nieuwe uitglijder weg. Gaandeweg toonde Lorient meer durf. Marseille-keeper Steve Mandana voorkwam met een knappe reflex op slag van rust de gelijkmaker van Kevin Gameiro. Ook in de tweede helft moest de goalie handelend optreden bij een poging van de Franse jeugdinternational. Pas na de 2-0 van Taye Taiwo achttien minuten voor het einde kon Marseille de zege niet meer ontgaan.

Olympique Lyon-Brest 1-0Ook Olympique Lyon verwelkomde de eerste winst van het seizoen, al kwam de zege allerminst overtuigend tot stand. Jean Makoun kroonde zich dankzij zijn treffer na achttien minuten tot matchwinner, maar met iets meer geluk had het gepromoveerde Brest in de tweede helft de schade gerepareerd.

Toulouse-Arles AC 2-1Angelos Charisteas kon bij zijn debuut Arles AC niet aan een succes helpen. Ondanks de inbreng van de Griekse aanvaller beet de gepromoveerde club bij Toulouse in het stof. Daniel Braaten wees als gelegenheidspits zijn ploeg de juiste weg naar de derde zege op rij. De Noorse middenvelder werd na het vertrek van André-Pierre Gignac (naar Marseille) en de blessure van Xavier Pentecôte als aanvaller geposteerd en hij klaarde de klus naar behoren. Braaten scoorde zelf de 1-0 en bereidde de 2-0 van Etienne Didot voor.