Reuzendoder Caen verslaat na Marseille ook Lyon

Het succes van het gepromoveerde Caen duurt voort. Op de tweede speeldag versloeg de ploeg het hoger aangeslagen Olympique Lyon. Ismaïla N'Diaye maakte tien minuten voor tijd de bevrijdende 3-2.

In het eerste duel had Caen ook al voor een daverende verrassing gezorgd. De promovendus versloeg op de eerste speeldag regerend Frans kampioen Olympique Marseille.

Tegen Lyon, dat in de eerste wedstrijd doelpuntloos gelijkspeelde, was een rode kaart van Anthony Réveillère doorslaggevend. De Lyon-verdediger kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart. In de 44 minuten daarvoor waren al vier doelpunten gevallen. Youssef El Arabi was net als vorige week trefzeker namens Caen. Mustapha Yatabaré was de andere doelpuntenmaker voor de thuisploeg. Batefimbi Gomis schoot Lyon twee keer langszij.

Tien minuten voor tijd besliste N'Diaye het duel met zijn winnende treffer, waardoor Caen de trotse lijstaanvoerder is in Frankrijk.

Girondins Bordeaux-Toulouse: 1-2Girondins Bordeaux is net als Lyon en Olympique Marseille, dat zaterdag met 3-2 verloor van Valenciennes, ook nog zonder overwinning. Zondag werd er in eigen huis verloren van Toulouse dat door de overwinning de koppositie deelt met Caen.

Daniel Braaten en Étienne Didot waren trefzeker namens de uitploeg. De goal van Jaroslav Plasil (de 1-1) was niet voldoende om in aanmerking te komen voor een punt.