Marokko stelt de opvolger van weggestuurde Halilhodzic aan

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond heeft woensdag Walid Regragui gepresenteerd als de nieuwe bondscoach. De verwachting is dat daarmee de WK-deur voor Hakim Ziyech geopend is.

Marokko stelt de opvolger van weggestuurde Halilhodzic aan

Ziyech kwam al ruim een jaar niet meer in actie voor Marokko, omdat hij in de clinch lag met bondscoach Vahid Halilhodzic. Hij gidste De Leeuwen van de Atlas naar het WK in Qatar, maar werd eerder deze maand toch ontslagen. Het was toen al duidelijk dat Regragui de belangrijkste gegadigde was om het takenpakket over te nemen.

Ex-international Regragui won afgelopen seizoen de landstitel in Marokko met Wydad Casablanca. Daarnaast greep hij de eindzege van de Afrikaanse Champions League. Nu gaat hij dus aan de slag als bondscoach van zijn land, dat het op het WK in de groepsfase opneemt tegen Kroatië, België en Canada.

Het is nog onduidelijk of Adil Ramzi ook naar het WK gaat. De coach van Jong PSV zou in beeld zijn om de assistent van Regragui te worden. Over een eventuele aanstelling van Ramzi, die inzet op een dubbelfunctie, is woensdag nog niets gecommuniceerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.