Marokko ploetert verder richting Afrika Cup ondanks glansrol Ziyech

Reacties

Marokko heeft ook de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het toernooi om de Afrika Cup teleurstellend verloren. Precies een week voordat De Leeuwen van de Atlas beginnen aan het continentale eindtoernooi, was Zambia tijdens de generale repetitie in Marrakech te sterk voor uitblinker Hakim Ziyech en co. Daardoor reist Marokko zonder al te veel vertrouwen af naar Egypte.

Marokko ploetert verder richting Afrika Cup ondanks glansrol Ziyech
Marokko
Marokko
2 - 3
Zambia
Zambia

Een paar dagen geleden maakte Marokko ook al een slechte beurt. Ondanks een enorm veldoverwicht ging het oefenduel met kleinduimpje Gambia (de nummer 161 van de FIFA-ranking, Marokko zelf staat op plek 47) op eigen veld teleurstellend met 0-1 verloren. Zondagavond had er eerherstel moeten volgen, maar ondanks een glansrol van Ajax-vedette Ziyech volgde er een nieuwe domper. Dat had vooral te maken met het slappe verdedigen van de thuisploeg.

Met naast Ziyech ook Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat in de basis kende Marokko bijvoorbeeld een ronduit rampzalige start. Na 37 seconden was het al raak, toen de bal na matig ingrijpen en vervolgens een opmerkelijke carambole via de knie van Mwape Musonda binnenviel. Noussair Mazraoui bekeek het ongelukkige moment vanaf de zijlijn, aangezien de Ajacied uit voorzorg (hij kampte met wat kleine ongemakken) aan de kant bleef.

Halverwege de eerste helft liet Ziyech zich vervolgens voor het eerst gelden. Hij kreeg de bal aangespeeld en maakte zichzelf vrij, om de bal vervolgens met rechts van afstand binnen te schieten (zie video hieronder). Dat had voor wat meer rust aan Marokkaanse zijde moeten zorgen, maar daar bleek geen sprake van. Vlak voor de pauze ging het namelijk voor een tweede keer mis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marokko liet zich wederom foppen, al had dat in dit geval ook te maken met het ietwat onsportieve gedrag van de Zambianen. Zij gaven de bal niet terug nadat Marokko de bal bewust buiten de lijnen had geschoten om een blessurebehandeling mogelijk te maken en gingen snel in de aanval. De Marokkaanse defensie keek wat vertwijfeld toe, waardoor de al vroeg ingevallen Kings Kangwa simpel de 1-2 kon binnenschieten.

Na rust was er eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft: Marokko had een overwicht, maar Zambia toonde zich dodelijk effectief. Eerst was het woord nog aan Ziyech. Hij benutte een strafschop, toegekend na een overtreding van de keeper op spits Youssef En-Nesyri. Hij noteerde daarmee zijn veertiende interlandgoal. Het was echter Red Bull Salzburg-middenvelder Enock Mwepu die van buiten de zestien ongehinderd de eindstand op het bord kon zetten en daarmee voor Marokkaanse kopzorgen zorgde.

Het oefenduel met Zambia was voor Marokko dus de generale repetitie voor het toernooi om de Afrika Cup, dat voor de ploeg van bondscoach Hervé Renard volgende week zondag om 18.30 uur begint. In de poule speelt het land achtereenvolgens tegen Namibië, Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.