Eerste Afrika Cup-oefening Marokko mondt uit in deceptie

Reacties

Marokko heeft zichzelf woensdag een slechte dienst bewezen in aanloop naar het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hervé Renard verloor op eigen grond van Gambia. Eredivisie-bekenden Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Karim El Ahmadi, Oussama Idrissi en Nordin Amrabat kwamen in actie tijdens het oefenduel.

Eerste Afrika Cup-oefening Marokko mondt uit in deceptie
Marokko
Marokko
0 - 1
Gambia
Gambia

Gambia zou voor Marokko een eenvoudige prooi moeten zijn richting het Afrika Cup-toernooi dat voor de Leeuwen van de Atlas op 23 juni begint met een wedstrijd tegen Namibië. Gambia plaatste zich nog nooit voor de eindronde. In de kwalificatiereeks voor het toernooi van dit jaar eindigde Gambia op de derde plek in Groep D achter Algerije en Benin.

Toch was Gambia wel de enige ploeg die woensdag scoorde in Marrakech, waar Ziyech, El Ahmadi en Mazraoui in de basis begonnen. Hoewel Marokko de meeste schietkansen kreeg, opende Atalanta Bergamo-aanvaller Musa Barrow na een klein half uur de score voor Gambia. In de tweede helft zocht Marokko met een compleet nieuw elftal opnieuw de aanval. Amrabat en Idrissi maakten toen hun opwachting, maar ook hen lukte het niet om te scoren. Tot overmaat van ramp miste Fayçal Fajr in de extra tijd ook nog een strafschop voor Marokko.

Marokko zit in de eindronde in Groep D en speelt naast Namibië ook tegen Ivoorkust en Zuid-Afrika. Het toernooi begint op vrijdag 21 juni met Egypte-Zimbabwe. Marokko oefent zondag nog tegen Zambia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.