Marokko moet WK-ticket aan Tunesië laten

Met veel spanning werd uitgekeken naar de allesbeslissende ontmoeting tussen Tunesië en Marokko, dat na het 2-2 gelijkspel Tunis zonder WK-ticket verliet.

Ten koste van Marokko plaatste Tunesië zich voor het WK. Maar makkelijk ging het niet in de warmbloedige wedstrijd. Tot twee keer toe moest een achterstand worden weggewerkt, waarbij de factor geluk zeker een rol speelde voor de ploeg van Hatem Trabelsi.

Een mislukte voorzet van Adel Chedli vormde uiteindelijk de basis voor het Tunesische succes. Mede door mistasten van keeper Tarek El Jarmouni verdween de bal in het Marokkaanse doel. Daar kon de ultieme poging van Talal El Karkouri niets aan veranderen; 2-2.

Marokko, waar Ajacied Nourdin Boukhari een basisplaats had en Feyenoorder Ali Boussaboun in de slotfase mocht invallen, kon in de resterende twintig minuten onvoldoende vuist maken om de noodzakelijke winnende goal te maken. Zeker ook niet, omdat Aziz Ben Askar in de zeventigste minuut een rode kaart kreeg.