Marokko en Peru eindigen oefenwedstrijd met tien man

Marokko en Peru zijn dinsdagavond tijdens een oefenwedstrijd in Madrid niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Beide landen eindigen het duel met tien man nadat arbiter José Luis Munuera rode kaarten uitdeelde.

Marokko
Marokko
0 - 0
Peru
Peru

Marokko oefende zaterdag al tegen Brazilië en won toen verrassend met 2-1. De halvefinalist van het WK in Qatar hoopte ook in Madrid, waar de wedstrijd tegen Peru werd gespeeld, het publiek te vermaken. Bondscoach Walid Regragui koos voor onder anderen Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Zakaria Aboukhlal en Sofyan Amrabat in de basis.

Met het viertal binnen de lijnen was het Marokko dat in de eerste helft de beste kansen kreeg op de openingstreffer. Veel waren dat er niet, maar aan de andere kant werd Peru nauwelijks gevaarlijk. Dat gebeurde na rust wel een aantal keer, ook nadat Aboukhlal naar de kant was gehaald door Regragui.

Bij Peru werd Feyenoorder Marcos López bij de start van de tweede helft juist gewisseld. Edison Flores nam zijn plekje over. Later viel FC Emmen-verdediger Miguel Araujo nog in bij de Zuid-Amerikanen, waar Eredivisie-bekende Renato Tapia in de basis stond.

Gescoord werd er uiteindelijk niet in het Wanda Metropolitano, maar er werden nog wel twee rode kaarten uitgedeeld. Sofiane Boufal van Marokko en Carlos Zambrano van Peru haalden het einde van de wedstrijd niet. Zambrano beging een overtreding op Boufal, waarna de aanvaller van Marokko in de ogen van de scheidsrechter natrapte.