Marokkanen duiden historische WK-campagne en verwijzen naar 'Cholismo'

Reacties

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui blijkt een fervent aanhanger te zijn van het 'Cholismo', de speelwijze die Diego Simeone in 2011 introduceerde bij Atlético Madrid. Na de overwinning op Portugal verwees Regragui naar 'Cholo' Simeone.

Marokkanen duiden historische WK-campagne en verwijzen naar 'Cholismo'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
Marokko
Marokko

Marokko heeft zich onder Regragui ontpopt tot de grootste verrassing op dit WK door de halve finales te bereiken. Daarin wacht woensdag regerend wereldkampioen Frankrijk. Gedurende dit WK kreeg het elftal van Regragui slechts één tegengoal: een eigen doelpunt van Nayef Aguerd in de tweede groepswedstrijd tegen Canada.

Zowel Kroatië (eveneens in de halve finale), België, Spanje als Portugal wist geen manier te vinden om te scoren tegen De Leeuwen van de Atlas, die sinds augustus van dit jaar worden geleid door de 47-jarige Regragui. De in Frankrijk geboren Marokkaan won zes van zijn acht interlands en speelde twee keer gelijk.

Na de overwinning op Portugal in de kwartfinale kwam Regragui's inspiratiebron Simeone ter sprake: 'We spelen met een groot hart en gaven heel weinig ruimte weg. De technische spelers maakten het verschil', zei Regragui. 'Onze tactiek was vergelijkbaar met die in het duel met Spanje. De speelwijze lijkt op die van Cholo Simeone.'

Ook uitblinker Yassine Bounou verwees naar Simeone na het bereiken van de halve finale. 'We speelden in de stijl van Simeone-stijl en staan hier nu als winnaar', aldus de keeper van Marokko, die een verleden heeft bij het Atlético Madrid van Simeone. Bounou, de huidige doelman van Sevilla, speelde van 2012 tot 2014 voor Atlético Madrid B.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.