Markovic volgende Servische aanwinst voor Benfica

Benfica heeft de tweede nieuwe aanwinst voor volgend seizoen binnen. Na Filip Djuricic van SC Heerenveen is Lazar Markovic tevens de tweede Servische nieuweling.

Markovic volgende Servische aanwinst voor Benfica

De negentienjarige Markovic staat te boek als het grootste talent van Servië van dit moment. Sinds zijn twaalfde speelt de aanvaller voor Partizan Belgrado. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij al in de nationale ploeg. Markovic tekende op 1 juli 2011 een vijfjarig contract bij de Servische landskampioen, maar grote Europese clubs hadden de jongeling al in het vizier.

Lange tijd leek het er op dat Chelsea Markovic zou binnenhalen. De Europa League-winnaar wilde fors in de buidel tasten, maar de Serviër zelf koos bewust voor Benfica. 'Ik denk dat het op dit moment beter is om voor Benfica te kiezen', reageerde Markovic in de Servische pers. Chelsea heeft met Eden Hazard, Juan Mata, Oscar en Victor Moses al behoorlijk wat spelers die op de positie van Markovic kunnen spelen.

Na Djuricic en Markovic rekent Benfica, dat het transferbedrag niet prijs gaf, op de komst van nog een Serviër: Ajacied Miralem Sulejmani. Club en speler zouden al een akkoord hebben bereikt over een vijfjarig contract, maar de transfer is nog niet officieel naar buiten gebracht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen