Marchisio komt belofte aan zichzelf na en zet loopbaan acuut stop

Reacties

Claudio Marchisio heeft donderdag met onmiddellijke ingang zijn profloopbaan beëindigd. De 33-jarige middenvelder zit al enkele maanden zonder club en is de absolute drive kwijtgeraakt om zichzelf nog te willen bewijzen op hoog niveau.

Marchisio komt belofte aan zichzelf na en zet loopbaan acuut stop
© Pro Shots

Marchisio deelt het nieuws van zijn pensioen zelf mee via Twitter. 'Ik heb ooit een belofte afgelegd aan de kleine jongen die ervan droomde later profvoetballer te worden. Ik zou door blijven spelen zolang ik een gevoel van verwondering hield wanneer ik het veld opstapte. Ik bleef de laatste tijd niet meer trouw aan die belofte en daarom geef ik er de voorkeur aan te stoppen', aldus Marchisio.

Het leeuwendeel van Marchisio's carrière speelde zich af bij Juventus. Hij kwam er als zevenjarige terecht in de jeugdopleiding en fungeerde meermaals als ballenjongen tijdens wedstrijden van het eerste. Op zijn twintigste maakte hij zijn debuut als speler en uiteindelijk zou hij dertien jaar in Turijn blijven. Ook kwam hij tot 55 interlands voor Italië.

Marchisio won tal van prijzen met Juventus, waaronder zeven landstitels en vier Italiaanse bekers. Zijn laatste fase bij de club werd gekenmerkt door terugkerend blessureleed en in september vorig jaar nam hij de wijk naar Zenit Sint-Petersburg. Daar liet hij afgelopen zomer met wederzijds goedvinden zijn contract ontbinden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Zenit Sint-Petersburg
Meer over Zenit Sint-Petersburg
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer C. Marchisio
Meer over C. Marchisio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.