AS Roma haalt Argentijnse wereldkampioen terug naar oude nest

Reacties

AS Roma heeft Leandro Paredes terug naar Stadio Olimpico gehaald. De 29-jarige Argentijn maakt de overstap van Paris-Saint Germain naar de Giallorossi.

AS Roma haalt Argentijnse wereldkampioen terug naar oude nest
© Pro Shots

De verdedigende middenvelder was eerder al van 2015 tot 2017 speler van AS Roma. Destijds werd hij in zijn eerste seizoen verhuurd aan Empoli, waarna hij in het seizoen 2016/17 in de competitie 27 duels in actie kwam voor de Romeinen. Een jaar later werd Paredes voor 23 miljoen euro verkocht aan Zenit Sint-Petersburg.

Na anderhalf jaar Rusland stapte de middenvelder in januari 2019 over naar PSG. Door de Fransen werd hij vorig seizoen nog aan Juventus verhuurd en met zijn overstap naar AS Roma keert hij dus opnieuw terug in de Serie A. Bij de club van trainer José Mourinho heeft de Argentijn een contract tot medio 2025 getekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Terugkomen naar Rome is altijd speciaal, maar nu als speler van Roma is nog specialer. Ik wil de fans bedanken dat ze me welkom heten en Roma dat ze me terugbrengen naar de club waar ik mijn Europese carrière begon. Vorig jaar was een ongelooflijk gelukkig jaar voor mij met het WK, dus nu wil ik succes blijven proeven en ik ben ervan overtuigd dat ik dat met dit team kan doen', zegt Paredes op de clubsite van AS Roma.

Eerder namen de Italianen afscheid van Nemanja Matic, die naar Stade Rennes vertrok. Samen met Renato Sanches moet Paredes het middenveld van de Romeinen vorm gaan geven. De Portugees staat op het punt om PSG eveneens te verruilen voor AS Roma, zij het in eerste instantie op huurbasis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.