Marcelo tovert en misser Neymar in oefenduel Brazilië

In de voorbereiding op het WK in Rusland heeft Brazilië een oefenzege geboekt op Japan: 1-3. De Zuid-Amerikanen maakten vrijdagmiddag vooral in de eerste helft indruk. Marcelo pakte de hoofdrol met een schitterend doelpunt.

Het duel werd in Frankrijk op neutraal terrein afgewerkt en in het stadion van Lille zette Brazilië al vroeg in de wedstrijd de toon. De openingstreffer werd na tien minuten gemaakt, Neymar benutte een strafschop. Enkele minuten daarna kreeg de duurste speler in de voetbalgeschiedenis opnieuw een kans vanaf de strafschopstip, maar ditmaal vond de aanvaller van Paris Saint-Germain de Japanse goalie op zijn weg.

De 0-2 viel echter alsnog, op geweldige wijze. Japan verdedigde niet goed uit na een corner en vanaf ruim twintig meter haalde Real Madrid-back Marcelo op geweldige wijze uit. Met zijn 'slechte' rechterbeen stuurde de linksback de bal de kruising in (zie video onder). Gabriel Jesus vergrootte tien minuten voor rust de voorsprong door een voorzet van Danilo binnen te werken bij de tweede paal.

Japan, net als Brazilië al zeker voor het mondiale eindtoernooi in 2018, deed in de tweede helft nog wat terug. Tomoaki Makino klopte AS Monaco-verdediger Jemerson in de lucht en knikte na een corner binnen bij de tweede paal. Voor beide landen staat er na dit duel in Frankrijk een leuke wedstrijd op het programma. Brazilië speelt 14 november op Wembley tegen Engeland, Japan treft op die dag België als sparringpartner.