'Marcelo speelt beste wedstrijd van seizoen door verrassende keuze Zidane'

Reacties

Real Madrid gelooft nog altijd in prolongatie van de landstitel nu Atlético Madrid maandag punten morste en het dinsdagavond zelf won van Getafe. Spaanse media signaleren dat Zinedine Zidane de boel weer op de rit heeft en dat Marcelo opbloeide dankzij een systeemwissel.

'Marcelo speelt beste wedstrijd van seizoen door verrassende keuze Zidane'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Getafe
Getafe

Zidane koos tijdens het inhaalduel met Getafe verrassend voor een 3-4-3-systeem. Het leek een noodgreep gezien de vele blessures, maar zorgde er wel voor dat Marcelo als wingback aan de linkerkant met Ferland Mendy in zijn rug defensief niet werd overlopen. Prompt was de 32-jarige Braziliaan zijn oude zelf weer en speelde hij volgens Marca zijn beste wedstrijd van het seizoen, met zijn assist op de 2-0 van Mendy als tastbaar bewijs. Dat Marcelo niet helemaal okselfris uit het duel kwam, was wat dat betreft een kleine domper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marca trekt desondanks de conclusie dat Zidane de situatie in Madrid ondanks alle blessures weer onder controle heeft en dat Real bereid is te knokken voor de titel, precies zoals de Franse trainer onlangs al had aangegeven. De voormalig Wereldvoetballer van het Jaar reageerde vorige week fel op de speculatiesover zijn toekomst en vroeg om wat meer respect. De kampioen moet de kans krijgen zijn titel te verdedigen.

En bij Real geloven ze daar nog in ondanks een achterstand van vijf punten op koploper Atlético, dat bovendien nog twee wedstrijden te goed heeft. 'We zullen zo blijven doorgaan', zei Karim Benzema, maker van de 1-0, tegen Movistar+. 'Er is nog een lange weg te gaan, elke wedstrijd is een finale en we moeten proberen die allemaal te winnen. We zijn vol vertrouwen. Er is nu eenmaal altijd rumoer rond Madrid, dit is de beste club in de wereld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Zidane benadrukte dat Real de strijd om de landstitel niet zal opgeven. 'We blijven ons ding doen. Het is onze plicht om te blijven vechten en door te gaan met ons werk, zonder aandacht te besteden aan anderen', zei de trainer. 'Ik denk niet dat er Madridistas zijn die denken dat we de titel gaan verliezen. Nee, ze denken juist dat wij altijd de dingen kunnen veranderen en dat gaan we ook doen. Met moeilijkheden, maar we blijven vechten.'

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.