Marc Overmars stopt per direct met voetballen

Marc Overmars zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn voetbalcarrière. De 31-jarige roadrunner, die op het voorbije EK nog af en toe mocht invallen, stopt vanwege de problemen die hij ondervindt met zijn rechterknie. Daarin zit bijna geen kraakbeen meer.

Marc Overmars stopt per direct met voetballen

Vooral door het feit dát hij nog in Portugal actief was, komt zijn besluit als een verrassing. Verschillende mensen uit zijn directe omgeving zeiden weliswaar al langer dat hij niet meer in staat was om nog volledige wedstrijden te spelen (onder wie Barça-assistent Henk ten Cate), maar Overmars zelf ontkende dat categorisch.

'Mijn knie heeft me veel problemen bezorgd en is er nu de oorzaak van dat ik niet meer op het niveau kan spelen dat ik zelf voor ogen heb', liet Overmars maandagmorgen op een persconferentie weten. Barça-preses Joan Laporta roemde vervolgens de eerlijkheid waarmee de speler zijn problemen toegaf. 'Daar zijn we enorm dankbaar voor', aldus Laporta.

De vleugelaanvaller liet voor het toernooi in Portugal al weten dat het EK hoe dan ook zijn laatste kunstje als international zou zijn. Zijn imposante interlandcarrière bleef daardoor 'steken' op 86 caps voor het Nederlands elftal, waarin hij zeventien keer scoorde.

Marc Overmars begon zijn profcarrière in 1987 bij Go Ahead Eagles. Via Willem II (in 1991), Ajax (in 1992) en Arsenal (in 1997) kwam hij in 2000 tenslotte bij FC Barcelona terecht. Daar liet zijn verbintenis na dit seizoen weliswaar nog een jaar door, maar hij diende niettemin uit Camp Nou te vertrekken.

Overmars won met zijn verschillende clubs vier landstitels (1994, '95, '96, '98), twee nationale bekers (1993, '98), drie Nederlandse Super cups (1993, '94, '95), één Europese Super cup (1995), één Champions League (1995) en één wereldbeker (1995).

Bekijk hier al onze video's