'Marathonloper' Son leidt spectaculaire comeback Tottenham in

Tottenham Hotspur heeft woensdag op de valreep gewonnen van Watford. De Londenaren leken in eigen huis lang op een nederlaag af te stevenen, maar mede dankzij de teruggekeerde Heung-Min Son werd er toch gewonnen.

Tottenham Hotspur
2 - 1
Watford
Watford

Tottenham was vooraf niet in blakende vorm na de uitschakeling in het FA Cup-toernooi tegen Crystal Palace (2-0) en in het League Cup-toernooi tegen Chelsea na strafschoppen. Tegen Watford was het een mooie kans om voor herstel te gaan met de van het Azië Cup-toernooi teruggekeerde Son in de basis. Harry Kane ontbrak nog altijd vanwege en blessure. Dat gemis bleek opnieuw groot, want Tottenham kreeg in de eerste helft nauwelijks ballen tussen de palen.

Watford deed dat ook niet veel, maar het eerste schot op doel was wel meteen raak voor de bezoekers. Keeper Hugo Lloris twijfelde bij een corner en voor zijn doel speelde zich kort een chaotische situatie af, waarna Craig Cathcart de bal in het doel werkte. Zo leek Tottenham op een nieuwe tegenvaller af te stevenen.

Leek, want in de laatste tien minuten stelde de thuisploeg orde op zaken, met dank aan spitsenduo Son en Fernando Llorente. Laatstgenoemde bediende na tachtig minuten de Zuid-Koreaan - die zijn zeventiende wedstrijd voor club en land in 59 dagen speelde - en zag het 1-1 worden. Zeven minuten later gaf Danny Rose voor vanaf de linkerflank en kopte Llorente raak in de linkerhoek: 2-1. Zo herstelde Tottenham zich net op tijd en mag het weer dromen van de titel.