Maradona doet weer van zich spreken met bijzondere reden voor vertrek

Reacties

Diego Maradona stopt na dit seizoen als trainer van het Mexicaanse Dorados de Sinaloa. De Argentijn geeft een bijzondere reden op voor zijn vertrek. Door zijn aanwezigheid zou zijn team benadeeld worden door de scheidsrechters.

Maradona doet weer van zich spreken met bijzondere reden voor vertrek

Begin september werd bekend dat Maradona een nieuw avontuur toevoegde aan zijn loopbaan, met een gecombineerde functie als technisch directeur en trainer van tweedeklasser Dorados. In Midden-Amerika presteerde Maradona goed en het had niet veel gescheeld of Dorados had de play-offs van de eerste seizoenshelft gewonnen. Na verlenging werd echter verloren van Atlético San Luis.

Uitgerekend dat team is de laatste tegenstander van Maradona en Dorados voordat de play-offs van de tweede seizoenshelft beginnen. Ook in de tweede seizoenshelft heeft Dorados zich weer geplaatst voor de eindfase van de competitie, maar ondanks de goede prestaties stapt Maradona op aan het einde van het seizoen.

Het directe gevolg van het vertrek van Maradona is de wedstrijd tussen Dorados en Venados FC (1-1), waarin het team van Maradona volgens de Argentijn een penalty had moeten hebben. 'Weet je waarom de scheidsrechter de penalty niet gaf?', vroeg Maradona na de wedstrijd aan de toegestroomde pers. 'Omdat het om een Maradona-team ging', doelt de WK-winnaar van 1986 op de volgens hem bevooroordeelde arbiters in Mexico.

Maradona ziet dan ook geen reden meer om door te gaan. 'Als de competitie is afgelopen, zal ik Dorados verlaten. Ik vind het heel erg jammer, maar dit is mijn beslissing.' Het is niet bekend of Maradona direct stopt na de laatste competitiewedstrijd of dat hij Dorados nog wel leidt in de play-offs.

In Mexico wordt er per competitiehelft een eindtoernooi gespeeld, de winnaars van de twee eindtoernooien spelen aan het einde van het seizoen in een rechtstreeks duel om promotie naar het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Meer Diego Maradona
Meer over Diego Maradona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.