Mané spreekt Senegal moed in voor eerste WK-duel met Oranje

Reacties

Sadio Mané heeft zijn ploeggenoten van Senegal op de dag van het eerste WK-duel met Oranje moed ingesproken. De dertigjarige steraanvaller ontbreekt zoals bekend door een kuitblessure.

Mané spreekt Senegal moed in voor eerste WK-duel met Oranje
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Mané raakte vlak voor het WK geblesseerd in het competitieduel van Bayern München met Werder Bremen. Al snel was duidelijk dat meespelen tegen Oranje een lastig verhalen zou worden, uiteindelijk bleek dat de topscorer aller tijden van Senegal het volledige toernooi in Qatar aan zich voorbij moet laten gaan.

Afgelopen donderdag onderging Mané met succes een operatie, haalt hij zelf ook aan in een bericht op Instagram. 'Veel van jullie hebben me berichten gestuurd om mij te steunen na mijn blessure. Godzijdank is de operatie goed verlopen. Ik wil deze gelegenheid gebruiken om jullie te bedanken en mijn waardering te tonen.'

Het ontbreken van Mané is een forse tegenvaller voor Senegal, maar zelf heeft hij alle vertrouwen in zijn ploeggenoten. 'Ik weet zeker dat De Leeuwen boven zichzelf uitstijgen en alle wedstrijden benaderen als een echte finale. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ploeggenoten zullen vechten als één man, zoals ze altijd doen.'

Mané rekent op de massale steun van het thuisfront, die hun nationale ploeg eerder dit jaar nog zagen zegevieren op de Afrika Cup. Voor De Leeuwen van de Teranga is het WK in Qatar hun derde mondiale eindronde. Tijdens het debuut in 2002 haalde Senegal de kwartfinale, in 2018 strandde het in de groepsfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Senegal
Meer over Senegal
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.