Senegal heeft zich dankzij een zege op Kenia geschaard bij de laatste zestien van de strijd om de Afrika Cup. Algerije boekte de derde zege op rij.

Kenia
0 - 3
Senegal
Senegal

Senegal en Kenia moesten onderling uitmaken wie als nummer twee achter Algerije zou doorgaan naar de achtste finale. Senegal begon in Caïro vanwege betere doelcijfers met de beste papieren en kon na een uur nog wat comfortabeler achterover leunen. Ismaila Sarr had de bal aangenomen op de borst voordat hij uit de draai hard de openingstreffer voor zijn rekening had genomen.

De 21-jarige belofte van Stade Rennes kreeg in de 72ste minuut navolging van Sadio Mané. De aanvaller van Liverpool zette bij een uitval de Keniaanse verdediger Musa Mohammed opzij en verschalkte daarna keeper Patrick Matasi; 0-2. Daarmee revancheerde hij zich voor zijn gemiste strafschop in 29ste minuut. In de 78ste minuut vergrootte hij de marge uit een strafschop. De penalty was toegekend na een smerige tackle op het scheenbeen van Sarr, die dader Philemon Ontieno ook een rode kaart opleverde. Met een man minder was Kenia niet in staat de eer te redden.

Tanzania
Tanzania
0 - 3
Algerije
Algerije

Voor Algerije stond er niets anders op het spel dan de eer. Door de resultaten van de eerste twee duels waren De Woestijnvossen al zeker van de groepswinst. Tanzania had bij een zege nog een kans op een vervolg van het Afrikaanse kampioenschap, maar na 45 minuten was die hoop al vervlogen. Islam Slimani brak na ruim een half uur namens Algerije de ban. Adam Ounas maakte in een tijdsbestek van zes minuten een einde aan de illusies van Tanzania, dat op weg naar de uitgang geen doel trof en ook niet meer doelpunten incasseerde.