Mancini zoekt excuses: 'Utrecht had twee dagen langer rust'

Reacties

Trainer Roberto Mancini van Zenit Sint-Petersburg zocht woensdag naar excuses nadat zijn team zich in de play-offs van de Europa League liet verschalken door FC Utrecht (1-0).

Mancini zoekt excuses: 'Utrecht had twee dagen langer rust'

'Ik ben teleurgesteld, dat ben ik altijd na een nederlaag. FC Utrecht is een lastig team om te bestrijden. Wij maakten ook veel fouten. Gelukkig is er nog één duel te gaan. Vandaag was FC Utrecht gewoon beter dan wij. Sneller ook vooral', stak Mancini nog hoffelijk van wal in gesprek met FOX Sports.

Daarna zocht Mancini naar verklaringen voor het spelbeeld waarin de thuisploeg de dominante partij was. 'Zij hadden twee dagen langer rust, dat speelt in deze fase van het seizoen ook een belangrijke rol', refereerde de Italiaan aan het feit dat zijn team zondag nog moest aantreden in competitieverband, waar FC Utrecht vrijdag al speelde tegen ADO Den Haag.

Door onder meer Zenits resultaten in de Russische competitie en de mega-investeringen (68 miljoen euro) deze zomer was de ploeg van Mancini duidelijk de favoriet in De Galgenwaard. 'Wij hebben veel spelers vervangen deze zomer, dat speelde ook mee', zocht Mancini naar een tweede reden voor de verliesbeurt van zijn team. 'Eigenlijk zijn we nog maar net begonnen. FC Utrecht heeft minder veranderd dan wij.'

Voordat de return wordt gespeeld, gaat Zenit in competitieverband eerst nog op bezoek bij Amkar Perm. Die wedstrijd wordt zondag afgewerkt.

VI's Martijn Krabbendam over de triomf van FC Utrecht
Klaiber: 'Iedereen was aan het dansen in de kleedkamer'
Kerk jubelt na stunt FC Utrecht: '1-0 is nog mager'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.