Mancini geeft vier namen uit Italiaanse opstelling tegen Oranje alvast prijs

Reacties

Roberto Mancini heeft zondag op zijn persconferentie een behoorlijk deel van zijn opstelling voor de interland tegen Nederland prijsgegeven. Giorgio Chiellini is een van de spelers die zal gaan starten.

Mancini geeft vier namen uit Italiaanse opstelling tegen Oranje alvast prijs
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 1
Italië
Italië

Chiellini zou vrijdag ook in de basis beginnen, tegen Bosnië-Herzegovina. Door een fout ging dat echter niet door. Op het opstellingenformulier stond Francesco Acerbi in de defensie opgesteld en Mancini keurde deze opstelling goed. 'Het was mijn fout. Ze lieten me de opstelling zien, ik had mijn bril niet op en zei dat het prima was. Ik merkte niet op dat Acerbi erin stond in plaats van Chiellini', zei de bondscoach na afloop van het 1-1 gelijkspel in Florence.

Mancini vond niet dat de fout groter moet worden gemaakt dan hij was. 'We hadden sowieso al gepland dat Acerbi de ene wedstrijd zou spelen en Chiellini de andere', zei de bondscoach. Nu Acerbi is begonnen tegen Bosnië, komt Chiellini dus in de ploeg tegen Nederland. 'Verder kan ik bevestigen dat Gianluigi Donnarumma, Jorginho en Ciro Immobile zullen gaan starten', zei Mancini zondag.

Immobile maakte in het afgelopen seizoen liefst 39 doelpunten voor Lazio (waarvan 36 in de Serie A) en won de Europese Gouden Schoen. De verbazing in Italië was dan ook groot toen de scherpschutter vrijdag tegen Bosnië op de bank moest beginnen. Andrea Belotti kreeg in de eerste wedstrijd van een nieuw Nations League-seizoen de voorkeur.

'Onze aanvallers spelen bij hun clubs anders dan bij het nationale elftal en moeten zich daaraan aanpassen', legde Mancini uit. 'We hadden vaker moeten scoren, maar Belotti en Ciro Immobile hebben vrijdag gedaan wat we van ze verlangden. Maandag moeten we tegen Nederland nog net iets meer doen. Het zal in ieder geval een leukere wedstrijd worden dan tegen Bosnië, want Nederland zal meer aanvallen en daardoor ook wat meer ruimtes weggeven.'

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges stak tijdens zijn persconferentie nog de loftrompet over de Italianen. 'Ik ben blij dat onze kwaliteit wordt herkend, helemaal in een land waar totaalvoetbal is uitgevonden', reageerde Mancini daarop. 'Mijn spelers verdienen de credits voor de manier waarop ze onze speelwijze invullen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.