Mancini brengt positief Verratti-nieuws met Italiaanse voorselectie

Reacties

Na het nieuws dat Roberto Mancini zijn contract als bondscoach van Italië heeft verlengd tot en met het WK 2026 maakte hij zijn voorselectie voor het komende EK bekend.

Mancini brengt positief Verratti-nieuws met Italiaanse voorselectie
© Pro Shots

Na de bekendmaking van de contractverlenging van Mancini bij het Italiaanse voetbalelftal stelde bondsvoorzitter Gabriele Gravina dat ze vanaf nu de focus weer kunnen verleggen op het winnen van prijzen. De definitieve selectie zal voor 1 juni bekend worden, maar tot die tijd mag Giacomo Raspadori hopen op EK-deelname. De 21-jarige spits van Sassuolo is voor het eerst opgeroepen. Hij maakte vier goals in zijn laatste vijf Serie A-wedstrijden.

Ook de naam van Marco Verratti is 'gewoon' opgenomen in de voorselectie van Mancini. De middenvelder van Paris Saint-Germain moet een race tegen de klok zien te winnen om op tijd fit te raken voor het EK. Vorige week werd bekend dat hij vier tot zes weken buitenspel staat met een knieblessure. De oefenwedstrijd van 28 mei tegen San Marino zal hij vermoedelijk nog over moeten slaan, maar de Azzurri hopen dat dat middenvelder bij de start van het EK weer van de partij is. Het EK begint voor Italië op 11 juni in Rome met een wedstrijd tegen Turkije. Italië is ingedeeld in Groep A met naast Turkije ook Wales en Zwitserland.

De namen van Jorginho en Emerson Palmieri zijn nog niet terug te vinden op de lijst met namen. Het tweetal van Chelsea speelt op zaterdag 29 mei nog de Champions League-finale tegen Manchester City. Dat tweetal zal zich hoogstwaarschijnlijk ook nog bij Italië voegen in de jacht op de eerste Europese titel sinds 1968.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.