Manchester United heeft drie punten overgehouden aan een spectaculair voetbalgevecht op bezoek bij rivaal Leeds United. Jadon Sancho was goud waard voor The Red Devils.

Leeds United
2 - 4
Manchester United

Het was één groot spektakel op Elland Road, waar de bezoekers in de 34ste minuut op voorsprong kwamen uit een hoekschop. En dat was best bijzonder, want de 138 corners hiervoor dit seizoen hadden allemaal geen doelpunt opgeleverd. Dit keer was het echter wél raak. Harry Maguire kopte schitterend raak op aangeven van Luke Shaw. Daarmee nam de aanvoerder van Manchester United sportieve revanche na een tumultueze week.

Op slag van rust kopte Bruno Fernandes na voorbereidend werk van Sancho de 0-2 binnen, waarmee de wedstrijd beslist leek. Daar dacht Leeds United echter anders over. De thuisclub kreeg het voor elkaar in een tijdsbestek van één minuut de achterstand goed te maken. Nadat Rodrigo in de 53ste minuut de aansluitingstreffer had gemaakt, liet Raphinha het stadion 59 seconden later ontploffen door de 2-2 te maken.

Uiteindelijk gingen de bezoekers alsnog met drie punten naar huis en het was Sancho die aan de basis stond van de 2-3. Met zijn tweede assist van de middag leidde hij het winnende doelpunt van Fred in. Februari bleek voor Sancho de maand van zijn definitieve doorbraak bij Manchester United, want met twee doelpunten en twee assists in de eerste drie weken van februari kan manager Ralf Rangnick eigenlijk niet meer om hem heen.

Het werd uiteindelijk zelfs nog 2-4 via Anthony Elanga na een goede actie van Bruno Fernandes. Door de overwinning heeft Manchester United nu 46 punten uit 26 duels, waarmee het vierde blijft in de Premier League. De voorsprong op nummer vijf West Ham United is nu vier punten, maar daarachter zijn Arsenal en Tottenham Hotspur mogelijk nog grotere concurrenten. Leeds United, waar Pascal Struijk de hele wedstrijd speelde en een gele kaart kreeg, moet vrezen voor degradatievoetbal. Nummer negentien Burnley heeft evenveel verliespunten.