Manchester United toont met lang contract vertrouwen in 'Mourinho-project'

Reacties

Jeugdspelers en José Mourinho, het is doorgaans geen heel vruchtbare combinatie. Toch zag de Portugees het bij Manchester United altijd enorm zitten in Scott McTominay en dat geloof wordt binnen de club duidelijk gedeeld.

Manchester United toont met lang contract vertrouwen in 'Mourinho-project'

De 22-jarige McTominay heeft maandag namelijk zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023, met zelfs nog een optie op een extra jaar. Mourinho mag dan vertrokken zijn bij United, de toekomst van McTominay ligt duidelijk wel op Old Trafford. 'Manchester United is mijn leven sinds ik vijf jaar oud ben. Ik speel voor de club waar ik fan van ben, dit heb ik altijd gewild', jubelt de 22-jarige Schot.

Mourinho zag het helemaal zitten in McTominay. Hij paste dan ook precies in het profiel van de Portugees. De jonge middenvelder is altijd op zoek naar de controle, staat verdedigend zijn mannetje en voert zijn taken uit. Spectaculair oogt het zelden, effectief is het wel. Dusdanig effectief zelfs dat Mourinho de jongeling regelmatig verkoos boven grote namen als Paul Pogba en Ander Herrera.

Onder de opvolger van Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer, is de rol van McTominay gekrompen. De Noor maakte pas twee keer gebruik van de zelfopgeleide middenvelder, maar benadrukt op de clubwebsite van Manchester United wel degelijk het volste vertrouwen te hebben in McTominay. 'Scott heeft zich de laatste paar jaar geweldig ontwikkeld. Ik weet zeker dat hij een prachtige toekomst tegemoet gaat bij deze club.'

De kans bestaat dat die toekomst wel even wordt onderbroken door een avontuur bij een andere club. Zo heeft Celtic meer dan serieuze belangstelling om McTominay op huurbasis over te nemen en zijn er ook enkele Premier League-clubs geïnteresseerd. Het lijkt voor United de uitgelezen mogelijkheid om het talent ervaring op te laten doen op een hoog niveau. McTominay is immers 'al' 22 en speelde pas 1.744 minuten in het eerste van The Red Devils, verdeeld over 33 optredens. Om écht serieus de concurrentie aan te kunnen gaan bij de Engelse grootmacht, lijkt een volgende stap noodzakelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.